• 1

De volgende editie van de Tribal Jewelry & Textiles Fair is op 25 en 26 September 2021. Wij zijn blij weer een prachtige nieuwe editie te mogen organiseren en hopen u dit jaar weer te mogen begroeten!

Nadere informatie en het dagprogramma volgen zo spoedig mogelijk.

Over ons

Tine Withagen was vanaf 1999 de initiatiefnemer en organisator van de Amsterdam Traditional Jewelry & Textiles Fair (ATJTF), die ieder jaar op de laatste zondag van september wordt gehouden in kerk “de Duif”, Prinsengracht 756, Amsterdam. In een periode van 16 jaar is het haar gelukt om de beurs tot een monument uit te bouwen voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘tribale juwelen en textiel’. Alle kenners en liefhebbers van mooie kralen, juwelen en waardevol oud textiel uit Afrika, Azië en Latijns Amerika vinden jaarlijks hun weg naar de Duif, met name vanwege de inspirerende manier waarop Tine dit jaar in, jaar uit heeft georganiseerd.

Omdat de organisatie veel werk en energie kost, heeft Tine besloten om vanaf de beurs van 2016 het stokje over te geven aan Paul Spijker en Jan Aarnout Boer. Paul Spijker is een bekende naam in deze wereld, hij is ook eigenaar van de winkel Toguna in Amersfoort, waar naast veel traditionele juwelen ook Afrikaanse kunst wordt verkocht. Paul staat al vanaf het begin van de (A)TJTF op de stand en gold, ook toen hij nog niet bij de organisatie betrokken was, als visitekaartje voor de beurs. Jan Aarnout Boer is echtgenoot van Pieternel de Hoogh, die ook al een bekende standhouder van de beurs is. Zij weet de aandacht van de bezoekers te trekken door oude Afrikaanse kralen en kettingen die met veel liefde en artistiek vernuft geregen zijn. Paul en Jan Aarnout verzorgen dus vanaf medio 2016 de beurs. De editie van 2016 was erg succesvol, zodat besloten is om in 2017 de beurs zelfs tot een tweedaags evenement uit te bouwen.